на живо

Неймар: Трудно е да си перфектен през цялото време

Бразилецът призна, че се опитва да контролира гнева си

Getty Images

Неймар призна, че работи върху контролирането на емоциите си след тежкото лято в "Пари Сен Жермен". Бразилецът прекара по-голямата част от предсезонната подготовка на френския шампион в опити да се завърне в "Барселона", което в крайна сметка не се случи.

В резултат на действията и изказванията на Неймар, феновете на парижани се обърнаха срещу него.

Бразилецът вкара два важни гола за ПСЖ, откакто се завърна от контузия, но едва ли толкова лесно ще получи прошка от привържениците.

Снимка: Getty Images

Той сподели, че трябва да работи върху реакциите си спрямо негативизма, който среща в момента.

"Аз не говоря много. Доста съм резервиран, не споделям", каза нападателят пред "Мирър".

"В един момент ставам раздразнителен, ядосвам се, експлодирам и не комуникирам по правилния начин. Опитвам се да подобря това. Когато се наложи да водя определен разговор с някого, се опитвам да говоря. Мисля, че това ми помага. Смятам, че когато ментално си добре, нещата се случват естествено. Така е по-вероятно да правиш нещата по правилния начин. Ако не си добре, тогава нещата няма да се развият по начина, по който очакваш."

"Понякога е трудно, защото винаги трябва да си перфектен, а като човешко същество това е невъзможно", добави Неймар.

Снимка: Getty Images

Бившият футболист на "Барса" призна, че в миналото е допускал грешки, но сега играе само и единствено за семейството си.

"Мисля, че е нормално да сгрешиш. Това е част от живота, чрез грешките израстваш и се учиш. Играя футбол и тренирам всеки ден заради моите родители, заради сестра ми, заради моето семейство и приятели. Знам, че те винаги ще са моя страна. Те са хората, които ми помогнаха, когато нямах нищо. Те са моето вдъхновение.", завършва Неймар.