на живо

Неймар зарадва феновете на "Барса" с голове, напук на спекулациите (ВИДЕО)

Каталунците победиха "Ювентус" с 2:1 в първия си мач от Интернешънъл чемпиънс къп

Reuters

Спряганият за трансфер в "Пари Сен Жермен" Неймар, донесе радост на феновете на своя клуб "Барселона" по време на първия мач на каталунците в турнира Интернешънъл чемпиънс къп. Испанският гранд се наложи с 2:1 над "Ювентус", а именно бразилецът беше автор на двете попадения.

За "Старата госпожа" се разписа Джорджо Киелини през второто полувреме.

Пред повече от 84 хил. зрители на стадиона в американския град Ню Йорк, "Барселона" започна с атаките от самото начало на срещата. Меси и Видал имаха добри възможности, но Буфон не позволи топката да спре в мрежата му.

В 15-а минута обаче легендата на италианския футбол нямаше какво да направи срещу комбинацията на Неймар и Пако Алкасер.

11 минути по-късно, оценения на 222 млн. евро бразилец отново прати топката в мрежата на Буфон, след като успя да премине през почти цялата защита на "Ювентус".

Двамата треньори направиха доста смени преди началото на второто полувреме, което размени ролите на терена. В 62-та минута Паоло Дибала отправи опасен шут към вратата на "Барселона", но топката излезе в корнер.

При последвалата ситуация Джорджо Киелини се ориентира най-добре и върна едно попадение с глава.

До края на срещата "Юве" имаше възможност да изравни чрез Игуаин, а "Барса" да вкара трети гол чрез Луис Суарес. Двамата обаче не сполучиха. 

Следващата контрола на "Барселона" е срещу "Манчестър Юнайтед" и ще се излъчи пряко по RING в в 2:35 ч. през нощта на 27 юли. "Ювентус" пък играе срещу "Пари Сен Жермен" в същия ден, а мачът ще може да гледате отново по RING.