на живо

Неприятно равенство за "Манчестър Сити" и "Ливърпул"

Двата тима остават съответно на трета и четвърта позиция в класирането

Getty Images

Отборите на "Манчестър Сити" и "Ливърпул" завършиха 1:1 в мач от 29-я кръг на Висшата лига. Двубоят на "Етихад" предложи куп емоции, особено през второто полувреме, когато паднаха и двата гола в мача.

След равенсвото "гражданите" останаха на трето място в класирането с 57 точки, 12 по-малко от лидера "Челси", докато "Ливърпул" е на четвърта позиция с 56 пункта.

През първите 45 минути с пропуски се отличиха Давид Силва и Фернандиньо за "Сити", както и Садио Мане и Адам Лалана за мърсисайдци.

В 50-ата минута съдията Майкъл Оливър отсъди спорна дузпа за нарушение на Николас Отаменди срещу Роберто Фирмино. Повторенията обаче ясно показаха, че бранителят на домакините първо играе с топката, след което е сблъсъкът с бразилския нападател.

Джеймс Милнър застана зад топката и с хладнокръвен удар откри резултата.

Футболистите на Пеп Гуардиола отговориха с натиск през следващите минути и в 69-ата минута Серхио Агуеро засече ниско центриране на Кевин де Бройне, с което изравни - 1:1.

Точно в 80-ата минута Адам Лалана пропиля изключителен шанс за нов гол за "Ливърпул", след като абсолютно непокрит не успя да уцели топката от не повече от 4-5 метра от вратата на Уили Кабайеро. Две минути по-късно Рахийм Стърлинг се измъкна от отбраната на "червените" и прехвърли вратаря Симон Миньоле, но Рагнар Клаван настигна топката точно преди тя да влети във вратата и я изчисти в корнер.

В 92-рата минута Серхио Агуеро пропиля последната възможност за "Сити" в мача, стреляйки от чиста позиция високо над вратата.