на живо

Неразговорливите французи финтираха журналисти през стар изход на летище "София" (ВИДЕО)

Звездите на "петлите" се качиха на автобуса още на пистата и не говориха пред български медии

Facebook

Френският национален отбор по футбол успя да се скрие от феновете си при пристигането си у нас. Специално заради тяхното пристигане от летище "София" отвориха стар изход, използван при транспортирането на товари. 

Утре тимът се изправя срещу България в мач от световните квалификации на националния стадион "Васил Левски", а по изричното настояване на футболистите и щаба, до тях не бяха допуснати български журналисти.

По традиция футболните отбори с големи звезди в състава си се опитват да се предпазят от привърженици и журналисти при пристигането си в България. Така направиха грандове като "Реал" Мадрид, "Арсенал" и "Пари Сен Жермен". Първите два от изброените тимове напуснаха летище "София" с автобус от Терминал 2 на аерогарата, а френският гранд заложи на ВИП терминала.

Френският национален отбор кацна на българска земя малко след 14 часа и беше посрещнат от представители на Българския футболен съюз (БФС) още на пистата. От родната централа се похвалиха със снимки от пристигането на Фейсбук страницата си.

Звездите на националния отбор на Франция, обаче избраха алтернативен метод за напускането на аерогарата, от стар изход, който от години е неизползваем. Пред него имаше засилено полицейско присъствие. В неофициален разговор органите на реда ни съобщиха, че не очакват звездите на Франция, а "ценна стока".

Минути след това, обаче селекцията на Дидие Дешан напусна именно "тайния" изход и се отправи към столичен хотел.