на живо

Нещата в Шампионска лига стават сериозни

Турнирът се завръща след двуседмична пауза

Getty Images/Guliver Photos

Едва ли има нещо, което може да ни изненада през 2020 г. Привикнахме бързо към ситуацията с коронавируса, която се отрази на всички аспекти на живота, в това число и на програмата на Шампионската лига.

Днес (24 ноември) най-силният европейски клубен турнир се завръща, след 2 седмици пауза, за да може да стопли сърцата на феновете на футбола. 

Снимка: Getty Images

След като отборите се срещнаха по веднъж в груповата фаза, от днес започва голямото разчистване на сметки и пресмятане на точки. Кои ще са участниците във важните елиминации през пролетта на 2021 г.? Ще разберем в следващите седмици!

Снимка: Getty Images

"Челси" и "Севиля" изглеждат като сигурни претенденти за позицията, предвид че са окупирали върха в своята четворка с по 7 точки. Те обаче трябва да се справят с другите два тима, които едва ли са отказали от мечтите си да постигнат нещо голямо. "Сините" от Лондон гостуват на "Рен", докато "Севиля" се отправя към Русия, където ще срещне "Краснодар".

Снимка: Getty Images

"Борусия" Дортмунд, воден от своето "Златно момче" Арлинг Холанд, ще се опита да повтори успеха си от последния кръг, но този път у дома. "Жълто-черните" се изправят срещу "Брюж". В същото време "Лацио" е домакин на "Зенит" Санкт Петербург. В Рим "орлите" се надяват да се реваншират за равенството 1:1 със същия съперник.

Снимка: Getty Images

"Барселона" и "Ювентус" по право попадат сред фаворитите. Каталунците успешно защитават тази своя титла с 3 победи в 3 мача до момента. Сега на испанския гранд му предстои гостуване на "Динамо" Киев. В предишния кръг "Барса" имаше известни проблеми срещу този съперник у дома, въпреки че победи с 2:1. Този път в тима ще трябва да се справят без Лионел Меси, който получи почивка от треньора и не попадна в групата.

Снимка: Getty Images

"Юве" вече е в пълен състав, а Кристиано Роналдо е неудържим, след като даде отрицателен тест за коронавирус. Дебютантът "Ференцварош" ще пристигне в Торино, за да се опита да спечели втора точка в трудната си група.

Снимка: Reuters

В "Пари Сен Жермен" ситуацията е по-различна. Тимът има едва 1 победа в актива си до момента и не може да допуска грешки, ако иска да повтори постижението си от миналия сезон, когато стигна до финала. В предишния кръг "Лайпциг" се оказа непреодолим, а Неймар и компания загубиха с 1:2. Днес е време за реванш в Париж!

Снимка: Getty Images

"Манчестър Юнайтед" също има за какво да си връща на "Истанбул Башакшехир". "Червените дяволи" записаха поражение в Турция, което обезсмисли предните им две победи. Време е за разплата на "Олд Трафорд"!