на живо

Нещо липсва: Ник Кирьос на корта без... обувки (ВИДЕО)

Австралиецът се контузи и не успя да доиграе срещата с Феликс Оже-Алиасим

Reuters

Едва ли има турнир, в който Ник Кирьос да не насочи вниманието към себе си. И на "Уимбълдън" австралиецът не изневери на стила си и отново развесели публиката. Този път заради обувките си, които... липсваха. 

Кирьос излезе за мача си срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим, започна да се подготвя и осъзна, че не си е взел специалните обувки за тенис. Объркването на австралиеца предизвика забавяне на мача. Наложи се жена от персонала да тича до съблекалнята, за да може Ник да играе. 

След като обу маратонките си австралиецът изигра само два сета. В първия той поведе с 6:2, а в средата на втория получи контузия и се отказа. 

Всъщност това не е първият път, в който Кирьос си забравя обувките. През 2018 г. в Синсинати той излезе на корта с баскетболни кецове. И тогава началото на мача закъсня, докато тенисистът си набави точните маратонки. 

Снимка: Reuters

"Мислех си колко професионално изглеждам. Бях си взел ракетите, екипировката, излязох уверен на игрището и изведнъж осъзнах как нямам какво да обуя. Наистина невероятен старт от моя страна" - пошегува се световният номер 60.

От профила на "Уимбълдън" в социалните мрежи пък не пропуснаха да се посмеят за сметка на тенисиста, като озаглавиха видеото: "Когато си забравиш екипа за физическо възпитание".

Снимка: Reuters