на живо

Невероятен Григор на полуфинал в Стокхолм /ВИДЕО/

Григор Димитров спечели зрелището срещу Джак Сок с 2:1 сета

Getty Images/Guliver Photos

След невероятна драма и запомнящи се отигравания Григор Димитров се класира за полуфинала на тенис турнира в Стокхолм. Той надигра 22-годишния американеца Джак Сок с 5-7, 6-4 и 6-3 и ще спори утре за място на финала срещу Бърнард Томич.

Григор загуби първата част след пробив в края на сета, но във втория сет след серия от впечатляващи изпълнения спечели със 6-4. В третата част мача вървеше точка за точка до 3-3, но оттук нататък българския тенисист взе нещата в свои ръце и стигна до успеха с 6-3.

Григор си спечели и симпатията на шведската публика с две поредни впечатляващи отигравания, в които първо намери добре топката зад гърба си, а след това направи ефектен удар между краката.

Така Григор Димитров продължава защитата на трофея, който спечели миналата година и беше първи за него във веригата на ATP. Утре той ще излезе на корта в Стокхолм срещу непоставения в схемата Бърнард Томич, 76-ти в света, с който играха миналия сезон в Ротердам и Григор спечели с 2-1 сета. Мачът ще бъде излъчен отново пряко в ефира на БТВ Екшън от 16 часа.