на живо

Невероятно, но факт: испанските медии се възхитиха от националите ни

"Марка" излезе със заглавие "Рецитал от страхотни голове на България"

Lap.bg

На фона на смесените емоции след победата на България над Люксембург и изместения фокус от чисто футболните изпълнения на игрището, доживяхме и събитие, което едва ли мнозина от нас са очаквали, че е възможно - медиите в Испания да се прехласнат по продукцията на българския национален отбор.

Най-четеното спортно издание в страната - "Марка", насочва вниманието на аудиторията си към успеха на "лъвовете", но не с акцент върху драмата на късните обрати, а върху прекрасните голове на нашите.

"Рецитал от страхотни голове на България" е заглавието, което блести на челна страница на онлайн-изданието, а към него е приложен обзор на събитията на стадион "Васил Левски" и, разбира се, видео, което да ги покаже.

Интересното или по-скоро притеснителното е, че никъде в текста дори не се намеква, че ако българите не бяха вкарали в края, е щяло да се получи някакъв вид изненада.

Публикацията предизвиква и коментари сред потребителите, които варират от "...страхотна левачка извади авторът на последния гол..." до "...майко мила, докъде го е докарала България, едва да бие Люксембург с 4:3..."