на живо

Спектакъл в Леверкузен (ВИДЕО)

Осем гола в мача между Байер и Рома

На "Байарена" в Леверкузен отборите на Байер и Рома направиха един невероятен спектакъл украсен с осем гола и поделиха точките след зрелищно 4:4.

Срещата започна кошмарно за гостите, защото още в четвъртата минута след игра с ръка в наказателното поле на Торосидис се стигна до дузпа, която Хавиер Ернандес реализира и резултатът бе открит. Домакините продължиха да атакуват настойчиво и в 19 - тата минута, след извеждащо подаване на Чалханоглу отново Ернандес се разписа за 2:0.

Гостите от Италия обаче не се подадоха на паника и заиграха по-добре. След корнер в 29-тата минута на срещата, Де Роси се възползва от грешка на лошо подредената немска отбрана и вкара първи гол за Рома. След пряк свободен удар и центриране на Пянич, отново капитанът на гостите Де Роси изравни в 38 - тата минута 2:2.

И през второто полувреме емоциите в този мач не стихнаха. След пряк свободен удар в 54 -тата минута Пянич изпълни перфектно и вкара трети гол за своя тим. След пълният обрат в резултата, домакините изглеждаха доста объркани и логично се стигна и до четвърти гол за Рома. Влезлият в игра Фалке бе изведен в чиста позиция, сам пред вратата на Лено и в 74-тата минута резултата стана 4:2 за италианския тим, който явно помисли, че си е свършил работата.

Не така мислеха домакините, които се вдигнаха на тотален щурм. В 84 - тата минута  Кампъл вкара чудесен гол като изненада Шченсни, а само две минути по - късно нова атака на "аспирините" доведе и до равенството 4:4.

Така зрителите станаха свидетели на запомнящ се двубой, който бе превърнат в атрактивен спектакъл от двата отбора.