на живо

Гари Невил и Гигс отварят хотелите си безплатно за здравни работници (ВИДЕО)

Футболните легенди ще помагат в битката с коронавируса

Футболните легенди Гари Невил и Райън Гигс направиха благороден жест, с който се включват в битката с коронавируса. Те отварят своите хотели - Hotel Football и The Stock Exchange в Манчестър, безплатно за здравни работници, като в същото време няма да приемат резервации от частни клиенти. 

Въпреки това Невил обяви в емоционално видео, публикувано в "Туитър", че няма да освобождава или пуска в неплатен отпуск свои служители, а напротив - ще се погрижи да получат обичайните си възнаграждения.

"Затваряме и двата си хотела в Манчестър - през уикенда, особено в неделя. Трудни времена за целия бранш, но сега приоритет за нас е здравето на служителите и гостите ни", казва легендарният защитник на "Манчестър Юнайтед".

"Второто важно съобщение е, че на служителите в Hotel Football и The Stock Exchange ще бъдат изплащани пълните възнаграждения. Никой от тях няма да бъде освобождаван или принуждаван да излезе в неплатен отпуск. Те са кръвоносната система на нашия бизнес"

"Трето - постигнахме споразумение и от петък 176 легла ще бъдат освободени за здравни работници. В този момент цялата индустрия трябва да покаже солидарност, не само за нашите служители, но и за хората, които се нуждаят от пренощуване най-много в следващите месеци", допълни Гари Невил.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: