на живо

Невяна Владинова: Добри сме, но трябва да го покажем на килима (ВИДЕО)

"Трудно е да се мобилизираш след грешка", каза гимнастичката след изиграването на съчетанията си в многобоя

Гимнастичката от националния отбор Невяна Владинова натрупа сбор от 75.900 точки след изиграването на всичките си съчетания в многобоя на Световната купа в София. След като вчера (12 април) тя се представи отлично с топка и обръч и беше четвърта във временното класиране, днес възпитаничката на Бранимира Маркова допусна някои грешки на килима. Те отчасти се дължат и на влошеното ѝ здравословно състояние. Владинова изигра съчетанията си болна и с температура, научи bTV.

"Не съм особено доволна от представянето си. Очаквах повече. Важното е, че, въпреки грубите грешки на бухалки и малката грешка на лента, съчетанията се харесват, съдиите ги харесват, говорят за тях. Това ми беше първото по-голямо състезание. Надявам се след това да всичко да е по-добре. Най-важното е на световното да бъдем в най-добрата си форма", каза Владинова.

Тя получи оценка от 17.750 за съчетанието с бухалки и 17.650 за лента, като и в двете допусна грешки.

"Трудно е. Трябва е на секундата да си забравил това, което се е случило. Мислиш за всеки следващ елемент, не се фокусираш върху цялото. Не бях притеснена, а развълнувана. Много исках да зарадваме хората, които са дошли тук. За нас това е много важно. Винаги съм много взискателна към себе си, никога не съм доволна, винаги искам още и може би това е урок, така е трябвало да стане. Надявам се утре да съм по-стабилна и уверена", сподели Владинова след съчетанията. 

Снимка: Lap.bg

"Може би ми липсва една идея самочувствие на килима. По принцип съм такъв тип състезател и работя върху това. Илиана Раева много ми помага и ѝ вярвам, че с вяра и малко повече самочувствие, ще успеем. Наистина сме добри, но трябва и да го покажем на килима", добави тя.

Другата ни представителuка Катрин Тасева ще представи своите съчетания с бухалки и лента по-късно днес. Вчера тя беше 5-та във временното класиране на многобоя. Победителките ще станат ясни след изиграването на съчетанията във всички 4 групи. 

Ансамбълът на България също ще излезе на килима по-късно днес. Грациите на Весела Димитрова са първи във временното класиране, като предстои те да изиграят съчетание с обръчи и бухалки, което да определи дали ще запазят лидерската си позиция в многобоя.

В неделя (14 април) ще бъдат излъчени победителките на отделните уреди.