на живо

"Ница" се изравни с лидера след обрат срещу "Монпелие"

Резервата Микаел льо Биан стана герой за победителите

"Ница" направи обрат от 0:1 и спечели с 2:1 у дома срещу "Монпелие", като се изравни по точки с лидера във френското първенство Монако. С два гола за победителите се отличи Микаел льо Биан, който се превърна в герой при отсъствието на наказания Марио Балотели и контузения Аласан Плеа.

Стив Муние с удар отблизо даде аванс в полза на гостите още в деветата минута на срещата от 27-ия кръг на "Лига 1". Това беше 11-о попадение за него в първенството. До почивката гредата спаси "Ница" от второ попадение във вратата.

В 60-ата минута Микаел льо Биан замени неубедителния гръцки нападател Анастасиос Донис. Само девет минути след това нападателят изравни резултата след асистенция на Валентен Ейсерик и даде началото на обрата в двубоя.

Пет минути преди края Льо Биан донесе успеха в полза на домакините след добра комбинация в атака и завършващ пас на Арно Сокет. Микаел льо Биан не беше играл в шампионатен мач от септември 2015 година, когато счупи крака си в двубой срещу "Бордо".

След този успех "Ница" заема второто място в класирането с актив от 59 точки, колкото има и лидерът "Монако". "Монегаските" обаче са с мач по-малко.