на живо

Нигерия и Египет завършиха груповата фаза с рутинни победи

3 от 3 за "суперорлите" в Купата на африканските нации

Отборите на Нигерия и Египет не допуснаха изненада в мачовете си от последния кръг на груповата фаза в Купата на африканските нации. "Суперорлите" победиха с 2:0 Гвинея-Бисау, а "фараоните" спечелиха с 1:0 срещу Судан.

Нигерийците владееха инициативата, но трябваше да чакат до 56', за да поведат. Келечи Ихеаначо подаде към Умар Садик и юношата на "Рома" не сбърка - 1:0.

Фаворитът продължи да доминира и подпечата успеха четвърт час преди края, когато Моузес Симон удари греда след изстрел от границата на наказателното поле, но централният бранител Уилям Трост-Еконг беше на точното място и оформи крайния резултат.

Така Нигерия печели група 4 с пълен актив от 9 точки, след като записа трета поредна победа. Тимът стартира участието си с успех с 1:0 срещу Египет, който бе последван от 3:1 над Судан.

В друг двубой от групата Египет също не срещна трудности и спечели с 1:0 срещу Судан. "Фараоните" пропиляха добри положения, както и възможността да зарадват феновете си с изразителен успех.

Единственото попадение отбеляза Мохамед Абделмонем в 35', когато бе точен с глава след центриране от ъглов удар.

Тимът на Египет остава втори в групата и продължава към осминафиналите, а аутсайдерите Судан и Гвинея-Бисау са съответно трети и четвърти с по 1 точка и приключват участието си в турнира.