на живо

Николай Илиев убеден: "Левски" ще подкрепи Любо Пенев

Кандидатурите ни не означаван, че "сини" и "червени" ще имат лоби в Изпълкома, каза "синята" легенда

Lap.bg

Бившият футболист и директор на "Левски" Николай Илиев заяви, че очаква "сините" да подкрепят Любослав Пенев на предстоящия на 16 февруари Конгрес на Българския футболен съюз, на който ще се проведат избори за президент на централата.

"Няма какво да убеждавам ръководството на "Левски". Достатъчни са моето присъствие и най-вече професионализмът, за който говорим на тази маса. Нормално е Левски да застане зад нас, защото хората в клуба разсъждават и искат да работят с професионалисти. Това, което се случи с българския футбол, е трагично", каза днес Илиев на пресконференция, на която Пенев разкри част от плановете си като президент.

"Това, че Любо е кандидат за президент на БФС, не значи, че ЦСКА има лоби. Това, че Ники Илиев е част от екипа му, не значи, че "Левски" има лоби. Лоби ще има всеки един клуб, но най-вече българският футбол. Всичко, което сме казали на тази маса, ще го изпълним в интерес на всички клубове, във всяко едно отношение, на всяко едно ниво", каза още той.

Кандидати за президент на Българския футболен съюз са настоящият шеф Борислав Михайлов, Любослав Пенев и бившият президент на "Черноморец" Ивайло Дражев.