на живо

Николай Киров: Трябва да намерим начин да излезем от тази ситуация (ВИДЕО)

Треньорът на "Ботев" Пловдив не скри своето разочарование от загубата във финала за Купата на България

Треньорът на "Ботев" Пловдив Николай Киров не остана доволен от показаното от неговите играчи във финала за Купата на България срещу "Локомотив" Пловдив. Пред 20 000 зрители на Националния стадион "канарчетата" отстъпиха с 0:1 след гол на Ален Ожболт в 73', с което "смърфовете" спечелиха трофея за първи път в историята си.

„Тежко ще е в тези дни до края на първенството, но трябва да намерим начин да излезем от тази ситуация. Искам да кажа едно на феновете - да продължават да подкрепят отбора. В спорта е така – както има победи, така има и загуби. Знам, че и на тях ще им бъде много тежко, защото това беше един исторически мач.”

„Сега, в момента, няма как да давам обяснения и да знам каква е точната причина, но определено „Ботев” не игра своята игра. Имаше голям брак в неговите действия. Когато не държим трайно топката и не създаваме положения, винаги трудно се справяме с противниците”, сподели Киров.

"Не мисля, че „Локомотив” с нещо ни изненада. Просто ни изненада този брак, който имаше в нашия отбор. На този етап го отдавам на напрежението. Мачът беше тактическо надиграване. В целия двубой се очакваше някой от двата отбора да сгреши. Повечето финали се развиват по този начин. За жалост това обаче не го направихме ние и загубихме”, добави наставникът на "Ботев".

Снимка: Lap.bg

„Може би считането ни за фаворит ни изигра лоша шега, много лоша шега вероятно, защото в тези дни именно по тази тема разговаряхме със състезателите, че предстои доста тежък финал и не трябва да считаме никой от двата отбора за фаворит”, призна треньорът на "Ботев".