на живо

Николай Митов: До май футболистите трябва да докажат, че имат място в "Левски"

"Респект и уважение за "Ботев", но до там", каза треньорът на "сините" преди мача с пловдивчани

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Николай Митов даде срок на своите играчи до май месец, за да докажат, че имат място в отбора.

"До май месец всеки един от тях трябва да покаже, че трябва да е в "Левски" и да поддържа ниво. А нивото на "Левски" е много голямо. Вече с всяка изминала седмица и с всеки мач, спортно-технически ми се изяснява кой има ниво за "Левски" и кой ще остане в отбора. Това се отнася за абсолютно всеки един играч в тима. Във футбола няма минало, има само днес и малко от бъдещето. Те ме разбират добре и знаят, че всеки ден в Левски е доказване", заяви Митов.

Той е категоричен, че играчите му ще дадат всичко от себе си, за да спечелят трите точки в мача срещу "Ботев" от 25-ия кръг на Първа професионална лига, след като загубиха от "Берое" в предишния мач.

"Респект и уважение за "Ботев", но до там. Те имат добри футболисти, но мен ме интересуват само нашите футболисти и как играят те. Няма да коментирам друг отбор, има си селекционер, който избира. Аз като старши треньор искам да имам максимално играчи в националната гарнитура, но си има Петър Хубчев, който избира. Най-важното е хората да виждат прогрес. Има ли го, нашата публика ще ни подкрепя. С всеки мач той трябва да става все по-видим. От това, което гледам на тренировките, съм уверен, че ще го има. Трябва още много, но има желанието да изпълняват изискванията", заяви Митов.