на живо

Николай Митов: Дори Меси не е пазен персонално (ВИДЕО)

"Левски" ще се опита да изненада "Локомотив" Пловдив, заяви наставникът на "сините"

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Николай Митов очаква труден мач срещу "Локомотив" Пловдив в неделя. Наставникът заяви, че е започнат с качествата на "черно-белите" и затова ще потърси начин да ги изненадата.

Митов отбеляза силните страни на играчите на Едуард Ераносян, но каза, че Мартин Камбуров няма да бъде пазен персонално, защото "в съвременния футбол никой не се пази персонално, дори и Меси".

"Аз съм реалист и за това казвам, че гледам мач за мач. Сметки няма какво да правим. Важно е във всеки мач да взимаме максимума. "Левски" трябва да е колкото се може по-напред", заяви треньорът.

"С моите колеги бяхме да гледаме "Локо" Пловдив и "Лудогорец". Играем с двата състава последователно. В "Локомотив" има добри изпълнители в атака и в дефанзиен план. Ще търсим как да ги изненадаме."

"Трудно отбелязваме. Затова се притеснявам. Не се притеснявам дали гостуваме, или сме домакини. И двата мача, които загубихме като гости, стояхме добре. Давам пример с мача с ЦСКА, където се търси повече резултат. Ако трябва да съм честен, в последния мач с "Черно море" стояхме най-добре игрово, но не отбелязахме головете си. Но няма да ме заблуди една загуба. Далеч сме от това, което искаме. Естествено предпочитам да сме пред наши фенове и пред пълен стадион. Това може да стане само с добра игра и резултати."

Попитан дали ще иска от играчите си персонална защита срещу Мартин Камбуров, който обича да наказва "сините", Митов заяви: "Камбуров е добър футболист, голмайстор. В съвременния футбол никой не се пази персонално, дори и Меси не го пазят така".