на живо

Няма да има почивка за Лукаку

Докато Ибрахимович не се завърне в игра, не мога да ротирам нападателите, заяви Моуриньо

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо заяви, че няма да дава почивка на нападателя Ромелу Лукаку в скоро време. Белгиецът се намира в чудесна форма от началото на сезона, като е реализирал 10 гола в 9 мача във всички турнири.

"Докато Златан Ибрахимович не се завърне в игра, няма как да ротирам нападателите, особено и докато използвам Рашфорд като титуляр на друга позиция", каза Моуриньо пред клубния сайт.

"Лукаку е напреднал много, но не мисля да говоря за това. Няма да бъде честно да каза, че прогресът му е само през последните няколко месеца, в които е в клуба. Той взима всяка възможност с две ръце, прави стъпка по стъпка и прогресът му в последните години е огромен", каза Моуриньо.

Португалецът работи с Лукаку заедно в "Челси", но съвсем закратко, след като реши да го даде под наем първо в 'Уест Бромич Албиън", а след това и да го продаде на "Евертън".

"Знам, че неговата мечта винаги е била да бъде на такъв етап от кариерата си, на какъвто е и в момента. Той иска да постига успехи", добави Моуриньо.

"Манчестър Юнайтед" излиза по-късно днес на "Олд Трафорд" срещу последния в класирането на Висшата лига "Кристъл Палас".

Тагове: