на живо

НКП: Сираков отказа важно предложение за бъдещето на "Левски"

От фенската организация смятат, че ръководството на "сините" спомага за конфликтите между фракциите

Lap.bg

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков е отказал предложението на феновете да не може да променя името, емблемата, цветовете и седалището на клуба без съгласието на 90% от акционерите. Това обявиха от Националния клуб на привържениците (НКП) на пресконференция.

"Предложихме на мажоритарния собственик да направим така, че да не може името, емблемата, цветовете и седалището на клуба, както и името на стадиона да бъдат променяни без съгласието на 90% от собствеността на клуба. Мажоритарният дял в момента е 86%, в нас има някъде 14%, т.е. без нас. Това ни беше отказано, после как да имаш доверие?", казаха от НКП.

Привържениците смятат, че неверни твърдения от страна на ръководството на "Левски" спомагат за конфликтите между различните фракции на "сините". 

В последните седмици няколко пъти запалянковците влязоха в спорове с ръководството на клуба, отправяйки въпроси към изпълнителния директор Павел Колев и члена на Надзорния съвет Константин Папазов. За да отговорят на тях ръководителите дадоха пресконференция, продължила повече от два часа. След нея обаче останаха още неизяснени въпроси. 

Организираните фенове са в конфликт с групата "Ултрас Левски", която напусна Сектор Б и гледа мачовете от един блок в Сектор А.

"Не казвам, че ръководството напада нас. Казваме, че ръководството изрече неверни твърдения, които дадоха повод на въпросната група хора да ни нападнат отново", коментира Димитър Костадинов, който е брат на лидера на Сектор Б Любомир Костадинов, по прякор Младежа.

От НКП отхвърлиха твърденията на ръководството за фен магазина на клуба, както и за част от договорите между двете страни, включително този за охрана на мачовете.

"Цената от 80 лева на човек я определи лично Васил Божков. Предполагам го направи, за да може да дава същите пари на неговата охранителна фирма, която ни осъществяваше контрол и също така пазеше стадиона", коментира Мартин Фердинандов, който е собственик на охранителната фирма "Спорт секюрити".