на живо

НКП: Сираков си измива ръцете със Станимир Стоилов

Част от привържениците призоваха мажоритарния собственик да си тръгне

Lap.bg

Националният клуб на привържениците (НКП) на "Левски" призова мажоритарния собственик Наско Сираков да поеме отговорност и да си тръгне.

Мнението на запалянковците е изразено в контекста на треньорската смяна на Живко Миланов и слабите резултати на "сините" от началото на сезона.

Миланов подаде оставка след загубата с 1:3 от "Ботев" в Пловдив, която беше четвърта от пет мача през сезона.

В понеделник следобед Наско Сираков обяви, че е започнал преговори със Станимир Стоилов, който е "единствената опция за излизането на клуба от изключително тежката ситуация, в която се намира".

От НКП благодариха на Живко Миланов с думите: "За нас твоята репутация на голям войн е непокътната".

Снимка: Lap.bg

"Не можем обаче да кажем същото за този, който също трябва да поеме своята отговорност за безпрецедентната треньорска криза, в която е вкарал "Левски" от една година насам. Сираков е човекът, който превърна треньора в бушон на собствената си управленска несъстоятелност, а от днешното съобщение на страницата на клуба прозира намерението му да си измие ръцете отново, но този път с най-успешния ни треньор Станимир Стоилов", заявяват от фенската организация.

"Обезличаването на треньорска институция и унищожаването на историческия стандарт на отбора са достатъчна причина един ръководител да си тръгне", добавят от НКП.

От групата "Ултрас Левски", която от години е в противоречие с НКП, обявиха преди дни, че Стоилов е изразил готовност да се върне на работа при "сините" при определени условия..

На 31 август предстои Общо събрание на "Левски", на което ще бъдат направени промени в ръководството и се очаква в Надзорния съвет да влезе човек на един от основните спонсори на тима.