на живо

Номер 11 в света идва за тенис турнир в София (ВИДЕО)

Ясни са четирима от участниците във второто издание на "Гаранти Коза София оупън"

Getty Images

Още един тенисист от Топ 15 на световната ранглиста ще играе пред българска публика на второто издание на турнира "Гаранти Коза София оупън", което ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г. в "Арена Армеец". Организаторите обявиха, че в надпреварата ще се включи Давид Гофен.

Белгиецът в момента е 11-ти в световната ранглиста. През изминалия сезон той не спечели титла, но игра на четвъртфинал на "Ролан Гарос", на финал в Токио и на два полуфинала - в Индиан Уелс и Маями. В кариерата си има две отличия от 2014 г. - от Мец и Кицбюел.

"Чакам с нетърпение да играя в София. 2016 г. беше най-успешната в кариерата ми и бих искал да започна новия сезон на същото ниво", заяви Гофен.

Директорът на турнира в столицата ни - бившият номер 1 в света на двойки Пол Макнами, определи участието на белгиеца като страхотен плюс за турнира.

"За турнир от АТР 250, това ще е една от най-силните надпревари в света. Много сме доволни от играчите и искаме публиката да дойде да ги подкрепи", заяви австралиецът пред bTV.

Освен Гофен, своето участие на кортовете в "Арена Армеец" са потвърдили номер 8 в света Доминик Тийм (Австрия), миналогодишният победител и номер 14 Роберто Баутиста Агут (Испания) и 29-ия в подреждането Виктор Троицки (Сърбия).

С най-голям интерес обаче се очаква родната звезда Григор Димитров, който пропусна първото издание на "Гаранти Коза София оупън".

В края на месеца ще стане ясен пълният списък с участници в надпреварата.