на живо

Нов казус в "Левски": Зрители или фигури по време на мач? (ВИДЕО)

Повече от 13 хил. привърженици купиха правото си да "присъстват" на стадионите, преди да отменят забраната

С решаване на сложен казус ще започне периодът на Наско Сираков като мажоритарен собственик в "Левски". На стадион "Георги Аспарухов" трябва да решат кой да присъства на трибуните - фенове от плът и кръв или такива от... винил?

Преди седмица от клуба решиха да предоставят на своите привърженици възможност да поставят своя лик на трибуните, като заплатят сумата от 30 лв. и изпратят снимка. Това беше поредна кампания на "сините", които от януари насам издържат клуба именно с продажба на билети и фен артикули. 

От "Левски" съобщиха, че са продали над 13 000 такива билета преди предстоящото домакинство на "Лудогорец" в петък (5 юни), когато се подновяват мачовете от Първа лига.

Днес (2 юни) министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която позволи на стадионите да присъстват футболни фенове, като броят им не надвишава 30% от капацитета на трибуните, а самите привърженици спазват дистанция от минимум две седалки помежду им. 

Така в "Левски" могат да отворят секторите си за желаещи да посетят мача с "Лудогорец" за около 5500-6000 души, но трябва да решат как да разположат и фигурите с образа на привържениците. 

Снимка: Lap.bg

Казусът най-вероятно ще бъде разискван на Управителния съвет на клуба утре (3 юни).

Тагове:

Левски фенове