на живо

Нов провал за Аржентина на Копа Америка

"Гаучосите" са на последно място в групата си

Reuters

Националният отбор на Аржентина не успя да запише победа и във втория си мач от турнира Копа Америка. Въпреки че Лионел Меси и компания тръгнаха с големи амбиции в надпреварата, която са печелили 14 пъти, тази година те могат да запишат едно от най-слабите си представяния. 

След като загубиха от Колумбия в първия си мач, във втория аржентинците завършиха наравно 1:1 с Парагвай. Така те остават на последно място в своята група със само 1 точка актив и 1 мач до определянето на участниците в елиминациите. Ако завършат на последна позиция в четворката си, Меси и компания ще запишат най-лошото представяне на тима в историята на турнира (през 1983 г. Аржентина остава на 8-мо място, но при друг формат на надпреварата). Третото място в групата им осигурява още мачове с другите трети тимове, които имат шанс за елиминациите.

Снимка: Reuters

Всъщност отборът на Парагвай откри резултата в 37-ата минута чрез Ричард Санчес. През целия мач и двата тима бяха напрегнати и не показаха голямо футболно майсторство. Така се стигна и до 62-ата минута, когато Иван Пирис игра с ръка в наказателното поле, а Меси вкара за 1:1 от дузпа.

Вече е ясен и първият четвъртфиналист в турнира. Колумбия с двете си победи - над Аржентина и Катар, със сигурност ще участва в елиминациите.