на живо

Буфон подобри рекорда на Малдини за най-много мачове на клубно ниво

Роналдо с нов гол при победата на "Ювентус" над СПАЛ

Reuters

Отборът на "Ювентус" записа трета поредна победа в Серия "А", след като се наложи у дома над СПАЛ с 2:0. Миралем Пянич и Кристиано Роналдо вкараха головете за победата, с която "бианконерите" временно оглавиха класирането с точка повече от "Интер".

Двубоят бе исторически за вратаря на "Юве" - Джанлуиджи Буфон, който започна като титуляр и подобри рекорда на Паоло Малдини за най-много мачове на клубно ниво на италиански футболист.

За Буфон двубоят бе под номер 903 с екипите на "Парма", "Ювентус" и "Пари Сен Жермен", докато Малдини има 902 срещи, всичките с фланелката на "Милан".

Малдини все още държи рекорда за най-много мачове в Серия "А". Бившият капитан на "росонерите" има 647 срещу 640 за Буфон.

Снимка: Reuters

Треньорът на домакините Маурицио Сари заложи в атака на Кристиано Роналдо и Пауло Дибала и двамата изиграха силен мач, като само отличните намеси на вратаря на гостите Етрит Бериша спасиха СПАЛ от разгромна загуба. Пропуски през първото полувреме направиха Роналдо, Дибала и Аарън Рамзи, но в самия край на първата част "Юве" поведе с великолепен гол на Пянич, който прати топката в мрежата с удар от движение пред границата на наказателното поле.

След почивката "бианконерите" доминираха изцяло на терена, но отличните изяви на Бериша почти отчаяха Роналдо и компания. Все пак в 78-ата минута великолепен пробив на Дибала отляво завърши с прецизно центриране на аржентинеца и португалецът с глава промуши топката в мрежата за 2:0.