на живо

Нов скандал с Настасе. Напсува съдията и противничките (ВИДЕО)

Бившият номер 1 в тениса беше изгонен по време на мач от турнира "Фед Къп"

Getty Images

Бившият номер 1 в мъжкия тенис - Илие Настасе, беше изгонен от корта, а след това и от трибуните по време на срещата между Румъния и Великобритания от турнира "Фед Къп". Капитанът на отбора на северната ни съседка си позволи да обижда първо съдията на стола, а след това състезателките на противниковия тим - Джоана Конта и Ан Кеотавонг.

Несъгласен с едно от отсъжданията, Настасе се обърна с въпрос към съдията: "Какъв ти е проблема?". След това нарече двете тенисистки от Великобритания "кучки".

Конта не издържа на напрежението и дори се разплака. Румънецът пък беше изпратен извън спортното съоръжение в Констанца. 

20-минутното прекъсване явно подейства ободряващо на Конта, която постигна победа и по този начин изравни резултата в серията между Верикобритания и Румъния.

Скандалът е пореден за Настасе през седмицата. Той е разследван за расизъм от Световната федерация по тенис, след като на пресконференция попита какъв цвят ще бъде бебето на носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс.