на живо

Нов трансферен удар: До часове Мбапе ще бъде футболист на "Реал" Мадрид

ПСЖ и испанският гранд са се договорили за преминаването на французина на "Сантяго Бернабеу"

Reuters

Трансферното лято 2021 носи емоция след емоция на футболните фенове. След като Лионел Меси премина в ПСЖ, а все по-сигурно се твърди, че Кристиано Роналдо ще стане част от "Манчестър Сити", всички очакват и Килиан Мбапе да смени тима си.

След няколко години чакане и отлагане, 22-годишният французин най-накрая ще облече фланелката на "Реал" Мадрид. Очаква се сделката между испанския гранд и "Пари Сен Жермен" да бъде обявена още днес (27 август). 

Снимка: Reuters

Според медиите в Испания и Франция, двата клуба са договорили всички условия. За Мбапе от "Реал" ще платят исканите 170 млн. евро. В договора са предвидени и допълнителни 10 млн. евро като бонуси, ако футболистът се представя на ниво за новия си клуб.

Килиан Мбапе никога не е крил, че иска да играе за "Реал". Той беше спряган за основна трансферна цел на "Кралския клуб" от 2018 г. насам. Бившият треньор на "белите" Зинедин Зидан също не криеше симпатиите си към своя сънародник. Такива явно има и новият наставник на тима - Карло Анчелоти.

Снимка: Reuters

Медиите в Испания и Франция загатнаха преди дни, че Мбапе не е доволен от пристигането на Лионел Меси в ПСЖ. 

След жребия за Шампионската лига вчера (26 август), президентът на френския клуб Насер Ал-Хелайфи заяви, че парижани ще осъществяват само входящи и изходящи трансфери, от които ще печелят и ще са доволни.