на живо

Нов удар за Италия преди ключовия мач с Швейцария

Трети контузен в лагера на "адзурите"

Пореден удар за националния отбор на Италия по футбол преди ключовата световна квалификация срещу Швейцария! Чиро Имобиле напусна лагера на "адзурите" с мускулна травма в левия крак. 31-годишният нападател на "Лацио" отстъпва мястото си в състава на Джанлука Скамака от "Сасуоло".

Имобиле е третият, който отпада от сметките за двубоя в петък след дуото на "Рома" Лоренцо Пелегрини и Николо Дзаниоло. Междувременно продължава възстановяването на Николо Барела и Джорджо Киелини. Те до последно ще бъдат под въпрос за срещата на "Олимпико" в Рим.

Снимка: Getty Images

Италия и Швейцария са с по 14 точки на върха в група 3 на квалификациите, в която е и България. Европейският шампион има предимство заради по-добрата си голова разлика. Само победителят в групата се класира за мондиала в Катар през 2022 г. Завършилият на второ място ще трябва да мине през два плейофни кръга през март, за да си осигури място на световните финали.

Проблеми с контузии не липсват и на швейцарците. Капитанът Гранит Джака и нападателят Харис Сеферович са аут за дълго време, а към тях в лазарета вече е и трети титуляр - Стивън Цубер.

Снимка: Getty Images

След мача с Швейцария, Италия гостува на Северна Ирландия в понеделник. За "кръстоносците" квалификациите завършват с домакинство на България същата вечер.

Италия спечели с 3:0 срещу Швейцария в Рим в груповата фаза на Евро 2020, а през септември двата тима направиха 0:0 в Базел в световните квалификации.