на живо

Нов унгарски кошмар и "Лудогорец" е аут от Шампионската лига

"Ференцварош" постигна победа с 3:2 в реванша в Разград

Lap.bg

За втора поредна година унгарски тим препъна "Лудогорец" в евротурнирите. След като през миналия сезон "орлите" отпаднаха във втория предварителен кръг на Шампионската лига от МОЛ Види, този път "Ференцварош" спря похода на разградчани в квалификациите на най-силния европейски клубен турнир. 

"Лудогорец" отпадна още в първия предварителен кръг след загуби с 1:2 в Унгария и 2:3 в Разград. Това е най-лошото представяне на българския шампион в квалификациите за Шампионска лига. През сезон 2015/2016 тимът отпадна от "Милсами", но във втория предварителен кръг.

След двете загуби "Лудогорец" ще продължи участието си в европейските клубни турнири във втория предварителен кръг на Лига Европа. Съперник на "орлите" ще бъде исландският "Валур".

Снимка: Lap.bg

Футболистите на "Ференцварош" започнаха двубоя по-настоятелно. Още в 1-ата минута Харатин стреля с глава, но над вратата. Натискът продължи и се увенча с успех в 17-ата минута. След центриране от корнер Харатин остана непокрит в наказателното поле и този път не сбърка.

"Лудогорец" отговори с хубаво, но неточно изпълнение на пряк свободен удар на Марселиньо, а в 21-ата минута Ренан за втори път трябваше да вади топката от вратата си. Защитниците на домакините не се разбраха, Зубков подаде на Шкварка и той от малък ъгъл беше точен за 2:0.

Българският тим реагира веднага! Георги Терзиев беше най-съобразителен след центриране от корнер и с глава върна едно попадение. 

"Лудогорец" имаше възможност и да изравни през първото полувреме. Якуб Швиерчок беше фаулиран в наказателното поле, а след това получи възможност да изпълни дузпа. Полякът опита в стил "Паненка", но вратарят изби. До края на полувремето по-опасни ситуации липсваха. 

Снимка: Lap.bg

Втората част започна по сходен начин - с гол на "Ференцварош". Точен за 3:1 след пробив отляво беше Нгуен. 

След попадението темпото в играта спадна. В 69-ата минута Хейстер не се ориентира добре в наказателното поле на "Ференцварош" и прати топката в собствената си врата за 2:3. 

Снимка: ludogorets.com

"Лудогорец" продължи да опитва да отбележи гол, а футболистите трайно се настаниха в половината на "Ференцварош". В 81-ата минута Козмин Моци посегна опасно към съперник, а съдията не се поколеба и му показа червен картон.

"Ференцварош" ще играе срещу първенеца на Малта" - "Валета" във втория предварителен кръг