на живо

Нова грешна стъпка за Аржентина по пътя към Русия

Меси и компания все още не са сигурни участници на Мондиала

Reuters

Аржентина направи грешна стъпка в битката за място на Мондиал 2018, след като завърши 0:0 на свой терен с Перу. Така преди последния 18-и квалификационен кръг в зона "Южна Америка", сигурен класирал се е само един отбор - Бразилия, който води в класирането с 38 точки след 0:0 при гостуването си в Боливия. Уругвай е на 2-ата позиция с 28 и има малка преднина за втората директна квота.

От 3-ото до 7-ото място обаче са се вместили пет отбора, разделени от 2 точки. Два от тях могат да вземат директна квота, а един ще трябва да играе бараж. Други два обаче ще гледат Световното по телевизията.

Трудностите на Аржентина да бележи голове се затвърдиха и срещу Перу, а тимът така и не може да вдигне нивото въпреки смяната на трима треньори. Лео Меси имаше няколко възможности, а една от тях беше с рикошет в гърба на Анхел ди Мария, но вратарят Педро Халесе спаси. Джеферсон Фарфан имаше възможност да изненада домакините в края на първото полувреме, но далечният му удар излезе в аут.

Веднага след началото на второто полувреме Аржентина тръгна по-мощно в атака, като Меси разтресе страничната греда, а вратарят Халесе се намеси и при добавките. Лукас Билия, Папу Гомес и Емилиано Риджони след подаване на Меси също бяха отчаяни от вратаря на перуанците.

Опитният халф Фернандо Гаго се появи на терена в 60-ата минута, но 10 по-късно трябваше да напусне терена, след като играч на гостите го контузи със зверско влизане. Нападателят на Перу Паоло Гереро можеше да убие надеждите на Аржентина за класиране с изпълнение на фаул накрая, но вратарят Серхио Ромеро бутна топката над гредата в корнер.