на живо

Нова победа за "Арсенал", Санчес герой

"Артилеристите" се доближиха на само 4 точки зад третия "Ливърпул", който е с мач повече

Getty Images

"Арсенал" надделя над домакина "Саутхемптън" с 2:0 в отложен мач от 26-ия кръг на английското футболно първенство.

С четвъртата победа в последните си пет срещи от Висшата лига лондончани събраха 66 точки и се изкачиха на петото място, като се доближиха на само 4 точки зад третия "Ливърпул", който е с мач повече. "Саутхемптън""Саутхемптън" пък продължи негативната си серия на пет поредни мача без победа в шампионата, в последните три от които не успя и да се разпише.

Двата отбора се оттеглиха на почивка при 0:0 след равностойно първо полувреме, в което гостите владееха повече топка. "Светците" бяха по-близо до откриването на резултата, но Петр Чех направи спасявания след удари на Маноло Габиадини и Нейтън Редмънд.

Снимка: Getty Images

"Арсенал" стигна до гол след час игра с първия си точен удар в мача, който беше плод на индивидуалната класа на Алексис Санчес. Чилиецът получи пас от Месут Йозил в наказателното поле, финтира с лъжливо движение двама защитници на домакините и с удар от 12-13 м преодоля Фрейзър Форстър. Това беше 20-о попадение за сезона за Санчес във Висшата лига.

Санчес беше в основата и на второто попадение, с което гостите решиха мача в 83-ата минута. Той центрира от ляво към далечната греда, Аарън Рамзи върна с глава към непокрития в малкия пеналт Оливие Жиру и резервата отблизо също с глава прати топката в мрежата.

Снимка: Getty Images

Домакините разочароваха след почивката с доста брак в играта си, въпреки че създадоха някои ситуации пред вратата на "Арсенал", но така и не стигнаха до опасен изстрел в рамката на вратата на Чех.

Стартови състави

"Саутхемптън": Форстър, Стивънс, Йошида, Соареш, Бертранд, Дейвис, Ромеу, Уорд-Прауз, Редмънд, Габиадини и Тадич

"Арсенал": Чех, Гибс, Мустафи, Холдинг, Монреал, Джака, Рамзи, Чембърлейн, Йозил, Санчес и Уелбек

Тагове: