на живо

Нова тежка загуба за България, паднахме от Хърватия с 0:3

Ивайло Петев с много промени в състава на "трикольорите“

Getty Images

Българският национален отбор по футбол загуби с 0:3 от Хърватия в квалификация за Евро 2016.

Селекционерът на „трикольорите“ Ивайло Петев заложи на подмладен състав. В игра за нашите видяхме Страхил Попов, Георги Терзиев, Тодор Неделев и Александър Тонев. Все пак се разчиташе и на опита на Ивелин Попов и Димитър Рангелов в атака, както и на Живко Миланов. Последният облече националния екип след четири години пауза.

Промените обаче не повлияха положително на играта на „лъвовете“. Днес най-добрият на терена от състава на България бе стражът Божидар Митрев, който спаси куп положения пред нашата врата. В нападение бяхме безидейни, в защита – безобразни.

Във 2-ата минута Иван Перишич откри резултата, след отлично извеждащо подаване на Лука Модрич. Отбраната на България не реагира изобщо, Перишич изскочи до гредата, и с лекота се разписа.

В 25-ата минута можеше да допуснем комичен гол. Митрев спаси опасен удар, но топката попадна в Терзиев, който с мощен шут без малко да си вкара автогол. Топката се отби от гредата...

В 42-та минута бранителите ни оставиха Ракитич и Калинич да комбинират в пенала и първият вкара за 2:0.

На почивката Георги Миланов и Иво Иванов се появиха на терена, а по-късно влезе и Мишо Александров. И тримата останаха незабележими до края на срещата.

Митрев продължи да брани вратата си геройски до 81-ата минута. Перишич центрира отляво, а голмайсторът на италианския Фиорентина Никола Калинич засече – 3:0.

В 89-та минута директен червен картон получи Дуйе Чоп, който фаулира грубо отзад Страхил Попов, но българите нямаха време да се възползват от численото си предимство.

Така, въпреки многото промени в нашия състав, не успяхме да покажем по-различен облик и заслужено загубихме. Все пак възпитаниците на Ивайло Петев ще имат възможност да се реваншират на феновете. Във вторник България домакинства Азербайджан в последен мач от квалификационния цикъл. 

Срещата е с начален час 21:45.