на живо

Новак Джокович отпадна в Акапулко

Ник Кириос отстрани световния номер 2 в първия мач помежду им

Световният номер 2 Новак Джокович приключи участието си на турнира по тенис в Акапулко с награден фонд над 1.63 милиона долара, след като на четвъртфиналите загуби с 6:7 (9), 5:7 от Ник Кириос.

Представителят на Австралия се отличи с 25 аса, 16 от които бяха реализирани в първия сет. 21-годишният Кириос, който се намира на 17-о място в световната ранглиста, има победи в първите си мачове и срещу Рафаел Надал (2014 година) и Роджър Федерер (2015 година).

След равностойната първа част Кириос спечели пробив при 6:5 в своя полза и записа изненадващата си първа победа в дебютния си двубой срещу сърбина, който се завърна на корта след шокиращото си отпадане във втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

На полуфиналите австралиецът ще се изправи срещу Сам Куери (САЩ), който надигра с 6:1, 7:5 защитаващият титлата си от 2016 г.  Доминик Тийм (Австрия).

Поставеният под номер 2 в схемата и двукратен шампион Рафаел Надал победи със 7:6 (2), 6:3 Йошихито Нишиока (Япония) и също се класира за полуфиналите в Мексико, където ще се изправи срещу Марин Чилич. Хърватинът, поставен под номер 3 в схемата, се класира за тази фаза на турнира без игра заради отказване на американеца Стив Джонсън.

До момента Надал има три победи в общо четирите си срещи с Чилич. Испанският тенисист играе на първи турнир след поражението от Роджър Федерер на финала на Откритото първенство на Австралия.