на живо

Джокович отказа да се тества в Задар, прибира се в Белград

Лидерът в световната ранглиста смята първо да се консултира със здравните власти в Сърбия

Adriatour

Световният номер 1 Новак Джокович е отказал да се тества за коронавирус в Задар след обявяването на новината за положителната проба на Григор Димитров. През последните два уикенда българинът участва в благотворителния турнир "Адриа Тур", организиран от сърбина.

Финалът на надпреварата в Задар между Джокович и Андрей Рубльов бе отменен, а всички ангажирани с организацията на демонстративния турнир и участващите тенисисти, сред които Борна Чорич, Марин Чилич, Александър Зверев и Дона Векич, си направиха доброволни тестове в Хърватия още снощи.

Джокович е отказал и заявил, че той и хората от щаба му се чувстват добре. Едва след завръщането си в Белград той ще се консултира с главния здравен инспектор, като след неговото мнение и експертиза ще предприеме необходимите мерки и ще остане в самоизолация, ако е необходимо.

Преди малко стана ясно, че и последният съперник на Димитров в Задар - Борна Чорич, е дал положителен тест за COVID-19.

През изминалия уикенд освен с българина, хърватинът игра с Джокович и Педжа Кръстин. Има още две положителни проби: на личния треньор на Григор - Крис Гро, както и на фитнес треньора на Ноле - Марко Паничи.