на живо

Новата вълна супергерои (ВИДЕО)

Спортистите обичат да се превъплъщават в любимите си образи от комиксите

"Най-приятната" пресконференция в живота на треньора на "Шахтьор" Донецк Пауло Фонсека пожъна небивал успех. Причината за големия отзвук от брифинга след класирането на тима за 1/8-финалите в Шампионска лига бе впечатляващото появяване на специалиста с маска на героя Зоро.

Украинският отбор не само се класира за фазата на директните елиминации, но го направи след победа с 2:1 над "Манчестър Сити", като по този начин сложи край на серията от 29 мача без поражение на "гражданите" на Пеп Гуардиола във всички турнири.

Снимка: Twitter

След мача в Харков, щастливият Фонсека разкри, че влизането му в образа на героя с черна маска и шпага е било част от обещание, което дал преди време - да се превъплъти в Зоро при класиране на "Шахтьор" за 1/8-финалите в най-авторитетния клубен турнир. Няма съмнение, че роденият в Мозамбик треньор си държи на думата.

Фонсека не е първата спортна личност, която открито показва симпатии към супергерои.

Преди три години голямата звезда на "Борусия" Дортмунд - Пиер-Емерик Обамеянг добави нов блясък към ексцентричната си личност. За да изрази радостта си при отбелязването на победния гол във вратата на "Байерн" Мюнхен в мача за Суперкупата на Германия, той си сложи маската на Спайдърмен.

Но Обамеянг не е единственият супергерой в съблекалнята на "жълто-черните".

През 2015 г. партньорите по оръжие - Обамеянг и Марко Ройс станаха Батман и Робин. Динамичното дуо на "Борусия" отбеляза в неподражаем стил головете срещу "Шалке 04".

През 2015 г. Тайсън Фюри се появи на пресконференция преди мача с Владимир Кличко за световните титли в бокса облечен като Батман. Той твърдеше, че е получил специално обаждане от Готъм Сити, в което го призовават да се отърве от "Жокера" Кличко.

Великолепният "Лестър". "Лисиците" смаяха света със спечелването на Висшата лига през 2016 г.

Футболистите на "Лестър" са съвременните спортни герои. Една снимка от декември 2015 г. разкрива кой всъщност се крие зад всеки един от образите на играчите.

Кам Нютън е Супермен! "Каролина Пантърс" обича темата за "Мъжа от стомана" и често я пуска в действие по време на мачове от НФЛ.

Снимка: Getty Images

На куотърбека му пасва идеално ролята на Супермен, като дори си е измислил специален начин за празнуване. Само не бива да го прекъсвате, когато е влязъл в образ...

Статутът на супергерой не приляга на всеки. Маската сама избира човека.

След присъединяването си към ПСЖ големият френски талант Килиан Мбапе трябваше да премине през специален ритуал за новодошлите в клуба.

По време на церемонията част от новите му съотборници намериха голяма прилика между него и Донатело от Костенурките нинджа.

Преди няколко седмици капитанът на парижани Тиаго Силва дори направи специален подарък на нападателя.