на живо

Новата звезда на „Левски” - за йогата и българския

Винаги се усъвършенствам след тренировка, признава Жорди Гомес

Новата звезда на „Левски” - за йогата и българския

Звездното попълнение в лятната селекция на „Левски” се казва Жорди Гомес. Футболист с впечатляваща кариера, стартирала от школата на „Барселона” и включваща 131 мача в английската Висша лига. Испанецът е смятан за легенда на „Уигън”, а с неговото пристигане са свързани надеждите на „сините” фенове за добър сезон у нас и в Европа.

В интервю за bTV Гомес показа, че учи бързо и дори прави първите си стъпки в българския език. Засега борави с две фрази – „Само Левски” и „да”.

По време на престоя си в Англия Жорди бързо се превърна в любимец на феновете заради неизчерпаемата си енергия на терена. Една от тайните за страхотната му кондиционна форма е йогата.

 „Тя ти помага да си във форма, да предотвратяваш контузиите. Аз обичам да правя йога. До момента това винаги ми е помагало.”

Атакуващият халф е щатен изпълнител на дузпи и преки свободни удари за отборите, в които играе.

„Ще опитам да поразявам целта и в „Левски”. Най-важна да статичните положения е тренировката. Трябва да се оставаш след тренировка да ставаш по-добър, а в самите мачове е моментът,  в който показваш, че можеш да бележиш попадения.

Гомес е в Хърватия с „Левски” за мача срещу „Хайдук” Сплит от Лига Европа в четвъртък. Въпреки че не се очаква да започне като титуляр, испанецът най-вероятно ще в появи в игра и ще направи дебют със синята фланелка.

Цялото интервю очаквайте в четвъртък в „Тази сутрин” и на нашия сайт.