на живо

Нови 100 камери на "Васил Левски" за баража България - Унгария

Националният стадион скоро ще разполага с нова модерна система за видеонаблюдение

Националният стадион "Васил Левски" много скоро ще има една от най-модерните системи за видеонаблюдение в България, съобщават от Национална Спортна База ЕАД. Екип от 20 специалисти, сред които и алпинисти, монтират над 100 камери на стадиона. Те са с висока разделителна способност и могат да осигурят необходимата видимост без значение от метеорологичната обстановка и разстоянието.

Снимка: Национална спортна база

Новата система за видеонаблюдение, ще отговаря на всички европейски стандарти, а също така и на изисквания на ФИФА и УЕФА. Тя ще бъде въведена в експлоатация за баража за Евро 2020 по футбол между България и Унгария на 26 март.

Със стартирането на дооборудването на системата за видеонаблюдение от Национална Спортна База ЕАД ще осигурят на органите на реда необходимата добра видимост във всички зони на стадиона. По този начин ще се гарантира и безопасността на зрителите и участниците в мероприятията, провеждани на ст. "В. Левски".

В контролната зала за наблюдение ще има професионални монитори с висока резолюция, като също така ще се ползват и шест броя устройства за запис на кадрите. За по-лесна навигация на камерите ще бъдат поставени и съответния брой джойстици.