на живо

Нови две български победи на европейското по лека атлетика (ВИДЕО)

Ивет Лалова и Радослава Мавродиева на висота

След като вчера страната ни записа три успеха в първия състезателен ден на европейското отборно първенство по лека атлетика в Хърватия, днес представителите ни добавиха още две победи към актива на България.

Ивет Лалова бе безапелационна на 200 м. Тя завърши с време 22.99 сек, следвана от словенката Мая Михаленц с 23.03 сек и латвийката Гунта Вайчуле с 23.51 сек.

За Лалова това е осми дубъл на 100 и 200 м, като Ивет е абсолютен рекордьор за всички четири дивизии на европейското отборно първенство.

Спринтьорката отново е най-полезен състезател за българския тим.

Във втория състезателен ден изненада не допусна и Радослава Мавродиева, която спечели тласкането на гюле при жените.

Мавродиева очаквано отвя конкуренцията със 17.34 м от единствения си успешен опит. Втора остана представителката на домакините Мария Толч с 15.73 м., а трета - Мария Слок Хансен от Дания с 14.92 м.

"Беше добре. Нормално е да се опитаме да осигурим максималния брой точки. Да бъда внимателна, да не стане фалстарт, да не стане нещо такова, защото все пак не бягам само за себе си. Бягам за националния отбор и за всички, които са тук. Затова се радвам, че всичко мина добре", заяви пред bTV Ивет Лалова след победата си на 200 м.

"Важното е, че взех най-много точки за отбора. Това беше най-важното. Състезанието мина зле. Няма значение, че съм първа. Не съм доволна от резултата, но се боря и със здравословни проблеми", каза Радослава Мавродиева.

Тагове: