на живо

Нови емоции в Шампионската лига с български привкус

"Тотнъм" и "Байерн" излизат в директен спор за първото място, "Реал" ще се отърсва от кошмара в Париж

Getty Images

Вторият кръг в груповата фаза на Шампионската лига обещава нови интересни сблъсъци по европейските терени. Сред най-интригуващите двубои е този между миналогодишния финалист "Тотнъм" и германския шампион "Байерн" Мюнхен. Срещата е от втора група и е директен спор за първото място. 

Снимка: Getty Images

В първия си мач баварците победиха "Цървена звезда" с 3:0, а "шпорите" пропиляха два гола аванс, за да стигнат само до 2:2 като гост на "Олимпиакос".

Началото за "Реал" Мадрид в Шампионската лига бе катастрофално. 13-кратният първенец загуби с 0:3 от ПСЖ и сега ще се опита да отмие срама с едно стабилно и категорично представяне срещу "Брюж". През уикенда играчите на Зинедин Зидан завършиха наравно с градския си съперник "Атлетико" Мадрид и оглавиха класирането в Примера дивисион. Отборът на "Реал" единствен не познава вкуса на загубата в Испания.

Снимка: Getty Images

Преди двубоя на "Сантяго Бернабеу" Зидан обяви, че съперникът никак не е за подценяване, тъй като набляга на атакуващия футбол.

"Не започнахме добре в Шампионската лига, нуждаем се от победа. Имаме мач на всеки три дни. Нужно е да покажем сила и когато не владеем топката, и когато трябва да създаваме положения", каза Зидан преди двубоя.

Мачът, който започва в 19:55 ч. ще бъде и с българско участие. Главен съдия е Георги Кабаков, а негови помощници ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти арбитър ще бъде Станислав Тодоров.

За Кабаков това ще бъде втори мач в групите на Шампионската лига. Миналата година той ръководи срещата между "Валенсия" и "Манчестър Юнайтед", завършила 2:1 за испанския тим.

В другия мач от първа група ПСЖ гостува на "Галатасарай" в Истанбул.

В днешната програма се откроява още един интересен мач. В четвърта група "Ювентус" приема "Байер" Леверкузен. "Бианконерите" пропиляха аванс от два гола и завършиха 2:2 с "Атлетико" в първия си мач, докато "аспирините" отстъпиха на "Локомотив" Москва с 1:2.

Снимка: Getty Images

Останалите мачове днес: 

- "Аталанта" - "Шахтьор" Донецк

- "Цървена звезда" - "Олимпиакос"

- "Локомотив" Москва - "Атлетико" Мадрид

- "Манчестър Сити" - "Динамо" Загреб