на живо

Нови капитани на националните отбори по кикбокс

Промени в двете направления - ринг и татами

Националните отбори по кикбокс в двете направления ринг и татами имат нови капитани! Световният вицешампион и носител на европейска и балканска титли в аматьорския кикбокс Димитър Пенчев повежда националния отбор в ринговите стилове, а при леките капитан вече е Кристина Николова - световна и европейска шампионка при девойките и световна вицешампионка в стил киклайт контакт в категория до 50 кг.

32-годишният представител на спортен клуб "Скорпион" Плевен Пенчев бе известен лично от ръководството на Българскаконфедерация по кикбокс и муай тай в лицето на председателя Галин Димов и треньора на националния отбор Владимир Вълев на международния лагер във Варна.

Пенчев заменя на капитанското място най-титулуваният ни кикбоксьор - Атанас Божилов, който обяви, че повече няма да участва при аматьорите и ще продължи развитието си само в професионалното направление.

Капитан на леките стилове за първи път в родната история на бойния спорт ще е Кристина Николова от столичния спортен клуб STAR TEAM.

Разширеният национален отбор по кикбокс включва 70 души, които са на лагер във Варна и се подготвят съвместно със силните отбори на Украйна и Израел. Подготовката ще е първи подбор за състава, който ще участва на предстоящите световно първенство по кикбокс за мъже и жени в Йесоло (Италия) и европейско за юноши и девойки в Будва (Черна Гора).