на живо

Нови рекорди за Роналдо и "Реал" след мача с "Юве"

Португалецът изпревари Меси по голове срещу един и същи съперник

Reuters

С дузпа или не, "Реал" Мадрид продължава напред в Шампионската лига и ще играе на полуфинал. "Кралският клуб" отстрани "Ювентус" и си осигури поне още 2 мача в надпреварата, а голът на Кристиано Роналдо добави още няколко рекорда към богатата колекция на клуба и футболиста.

Португалецът може би ще се зарадва най-много на това, че след вчера (11 април) изпревари "вечния си враг" Лионел Меси и вече е едноличен лидер в класацията за най-много голове във вратата на един и същи отбор в Шампионска лига. Попадението на Роналдо за 1:3 е под номер 10 за него във вратата на "Старата госпожа". Това го прави враг номер 1 на"Юве" в Шампионската лига.

Асът на "Барселона" Меси има 9 гола във вратата на "Арсенал".

Освен това Роналдо продължава със серията си от поредни мачове, в които бележи голове. До момента те са 11, а едноличен лидер по този критерии той стана в първия мач срещу "Ювентус", когато задмина Ван Нистелрой (голове в 9 поредни мача през сезон 2002/2003).

Снимка: Reuters

Португалецът записа и мач номер 150 в турнира, а повече от него имат само Андрес Иниеста (151) и Икер Касияс (167).

Победата над "Юве" и класирането на полуфинал бе с рекордна стойност и за "Реал" Мадрид. "Кралският клуб" намери място сред най-добрите 4 тима в турнира за рекорден 8-ми пореден път път в историята. 

В тази класация след "Реал" се нареждат "Барселона" (6 поредни пъти между 2008 и 2013 г.) и "Байерн" Мюнхен (5 поредни пъти между 2012 и 2016 г.).