на живо

Новият европейски поход на "Лудогорец" започва

Литовският "Жалгирис" е първото препятствие пред българския шампион

Lap.bg

Шампионът на България "Лудогорец" започва участието си във втория предварителен кръг на Шампионската лига тази вечер. Възпитаниците на Георги Дерменджиев гостуват на литовския "Жалгирис", а мачът е с начален час 21:00 на стадион "ЛФФ" във Вилнюс.

"Орлите" запазиха състава си от миналата година като нанесоха много малко корекции. Една от тях е вратарския пост, където заместник на Владислав Стоянов ще е един измежду Хорхе Браун и Ренан. В центъра на защитата най-вероятно ще си партнират Георги Терзиев и Козмин Моци, а бекове ще са Сисиньо и Натанаел.

Снимка: Lap.bg

В халфовата линия се очаква титуляри да са Анисе Абел и Лукас Саша, защото капитанът Светослав Дяков за момента не е в оптимална физическа форма. В нападание няма изненади - Вандерсон, Марселиньо и Джонатан Кафу ще са заплахата за защитата на "Жалгирис", а пред тях ще е румънското острие Клаудиу Кешеру.

В състава на литовския тим играе бившият нападател на ЦСКА Серж Нюаджи, но той вероятно ще бъде резерва. Въпреки че Първа професионална лига още не е започнала, сезонът за "Жалгирис" е в разгара си. Те вече са изиграли 16 мача от местното първенство и заемат първата позиция в класирането с 38 точки, цели 10 пред втория. Логично това ще ги накара спокойно и смело да погледнат към пробив в евротурнирите.

Наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев беше предпазлив преди заминаването на тима за Литва, като заяви: "Жалгирис" изобщо не е за подценяване и ако не излезем крайно мотивирани, ще страдаме"

Вероятни състави:

"Жалгирис":Виткаускас; Вайтакунас, Мбодж, Климавичиус, Слийнгард; Благоевич, Куклис; Антал, Люич, Еливелто; Шернас. Старши треньор: В. Дамбраускас

"Лудогорец:" Браун; Сисиньо, Моци, Терзиев, Натанаел; Саша, Анисе, Кафу, Марселиньо, Вандерсон; Кешеру. Старши треньор: Г. Дерменджиев