на живо

Новият казус с емблемата на ЦСКА (ВИДЕО)

Съдът извади имоти от активите на фалиралото дружество

Казусът с активите и емблемата на фалиралото дружество ПФК ЦСКА - отново на дневен ред. С решение на Върховния касационен съд земи край морето, които бяха включени в списъка с активите, ще бъдат извадени, тъй кaто са собственост на фирма "Камеко" АД.

Имотът е с площ 10 декара и се намира край Бяла. От вчера вече официално е собственост на фирма "Камеко", а не на фалиралото ПФК ЦСКА. Въпреки това фигурира в активите на дружеството.

"Делото датира от 2017 г. като първа инстанция. Страните са "Камеко" АД - признатият собственик на имота, а ответник по делото е ПФК ЦСКА в несъстоятелност. Нито "Ред Енимълс" - купувачите, нито ПФК ЦСКА не сме страна по това дело", коментира пред bTV Станислав Трендафилов - адвокат на "Ред Енимълс".

Според търговския закон щателна проверка на собствеността на всеки актив трябва да направи синдикът - в случая Дора Милева.

"Не мога да коментирам актовете на Върховния съд. Не мога да кажа дали има основания за нулиране на търга", заяви тя пред bTV.

"Неколкокрaтно сме алармирали и синдика, и съда за този проблем. Виждахме, че има решение на предишни инстанции, че имотът се присъжда на третото лице. Въпреки това, знаете, резултатът беше - "до 11-и платете парите". И ние го направихме", допълни Трендафилов.

Оттук нататък казусът "търг за емблемата" се връща в търговското отделение на Софийски градски съд, чийто състав ще реши как да се процедира.

"Въпрос на тълкуване на закона е. Оттук нататък вариантът е разваляне на търга, провеждане на нов. Изваждане на този имот, приспадане. Решението е на съда", продължи адвокатът на "Ред Енимълс".

В зависимост от решението на съда от ЦСКА имат законовия механизъм да обжалват.

"Би трябвало сега, като сме превели парите, да си придобием всичко. Очевидно това обаче няма да стане, затова трябва да видим как ще се развие ситуацията и да мислим за опции. Считам, че едно продължаване на казуса вреди както на нас, тъй като не можем да си придобием всички активи, така и на целия правов ред, защото се нарушава", каза Трендафилов.

Официален краен срок за решението на съда няма.

Тагове: