на живо

Новият полет на "орлетата" (ВИДЕО)

И един дуел на дузпи с Бодуров

Новият полет на "орлетата" (ВИДЕО)

"Пирин" Благоевград - клубът, орисан да произвежда футболни таланти. От гнездото на "орлетата" "политат" много играчи, най-популярния от които е Димитър Бербатов. След множество възходи и падения, изпадания и изкачвания, финансови неволи и неясно бъдеще, клубът се доближава до възраждането си. Новите собственици, внедрили британска амбициозност и македонски плам искат да спечелят сърцата на благоевградчани.

Една от личностите, пряко свързана с процесите на промяна в клуба е Ива Уорън. Тя е представителят на новите собственици на "Пирин".

 

Снимка: bTV

"За мен е изключително важно като човек от града, да възродим тази жажда за победа и успех. Надявам се да имаме възможност след време да се борим за високи цели, сред тях е и Купата на България", казва Уорън.

След мащабен ремонт на административаната сграда, следват промени и по останалата част от клубната база. Футболистите се радват на нова съблекалня, джакузи и други удобства. Стадионът също търпи модернизацията. Съвсем скоро ще се монтират новите седалки, а в момента се ремонтира светлинното табло, което ще отговаря на европейските стандарти. То ще струва над 100 хиляди лева. Козирката се оказва проблем заради терена, на който е изграден стадионът. Но и тя ще бъде изградена догодина.

Снимка: bTV

"Аз съм сигурна, че Пирин го е имало преди нас, ще го има и след нас. Това, което хората трябва да разберат е, че когато дойде някой с действията си, не с думите си се опитва да покаже какво точно иска да се случи, трябва да му дадат шанс това да стане. Наистина в Благоевград мисля, че имаме подкрепата на 90% от жителите на града с това, което опитваме да направим и правим. Винаги ще има обаче хора, които няма да са доволни. Аз съм сигурна, че и да спечелим Шампионска лига, пак ще има някой, който няма да е доволен от това какво правим. Аз искам обаче да им кажа нещо - аз съм тук и смятам да остана.", обещава Уорън.

Според нея моделът "Бащица" може да бъде премахнат от българския футбол, но само ако клубовете, в колаборация с БФС и държавата, се обединят в тази посока. Тя е категорична, че, за да се изисква помощ от държавата, преди всичко трябва да дадеш нещо, с което да покажеш, че работиш. 

Снимка: bTV

"Нека не слушат думите, а просто да гледат действията. Просто да виждат какво се случва", е призивът на Ива Уорън, която желае повече търпение от благоевградчани по пътя към възраждането на "Пирин".

Селекцията на "Пирин", който ще атакува Първа лига е повече от впечатляваща и включва бившия капитан на ЦСКА и национал на България Николай Бодуров.

"Не мисля, че досега е правено нещо такова тук. С такава организация нивото е средноевропейско. Хората искат да работят, дават всичко от себе си, получава им се и това е начинът", заяви Бодуров. Той допълва, че е щастлив от привличането в отбора на неговия близък приятел Станислав Манолев. Едно от първите неща, които иска да направи с него е да обсъдят на кафе случващото се в българския футбол.

Бодуров, който беше "кръстен" от друг негов приятел - Валери Божинов като Снайпериста разкри, че още говорят по тази тема.

Снимка: bTV

"Той ми е казал, че ще я махне тази клетва, но още не е. Снайпера с халосни патрони стреля. Трябва да се видим с него така да поговорим по-сериозно по тази тема. Мисля, че вече я махна тази клетва и тази година ще отбележа някой гол.", каза Бодуров.

Решихме да тестваме мерника на бившия капитан на ЦСКА. Успя ли той да вкара в стил "Серхио Рамос" от бялата точка и кой надделя в битката от 11-те метра, ще научите от видеото.