на живо

Новият президент на БФС ще управлява само 7 месеца (ВИДЕО)

Това обявиха членът на Изпълкома Йордан Лечков и вицепрезидентът Емил Костадинов

Новият президент на БФС ще управлява само 7 месеца (ВИДЕО)

Членът на Изпълкома на Българския футболен съюз Йордан Лечков и вицепрезидентът му Емил Костадинов обявиха, че новият президент на родната централа ще управлява само 7 месеца. Той ще бъде избран на извънредния конгрес, насрочен за 25 юни, но ще остане на власт до редовния през февруари 2022 г., както е по устав.

Лечков и Костадинов допълниха, че не са подавали оставки.

"На 25 юни ще се проведе извънреден конгрес, а през 2022-а редовен. Четете устава, това е реалността. По друг начин няма как да бъде. Йордан Лечков още в самото начало ви каза, че не е подал оставка. Които са подали, те си носят отговорност. Аз стоя пред вас - не се крия."

Снимка: Lap.bg

"Не мога да коментирам кой трябва да е новият президент. Дайте да видим реални кандидатури. Аз реална кандидатура още не съм видял. Бербатов - Величков? Дайте да коментираме нещо реално.", заяви Лечков след загубата на България с 1:3 от Швейцария на старта в световните квалификации.

"Уставът на БФС е такъв - трябва да се съобразим с него. Ще има извънреден конгрес това лято и избраното ръководство ще управлява до редовния през 2022-а.", каза Костадинов.

Снимка: БГНЕС

"Предстартова треска, нов състав, нов треньор. Нормално. Не трябва да забравяме срещу кого играем. Техните футболисти са в Бундеслигата, Италия, Англия. Винаги съм твърдял, че трябва да се мисли мач за мач. Срещу Италия да си направят съответните изводи треньорското ръководство и ако трябва да сменят състава. Ако могат да си направят състава по-оптимален, имат по-реални шансове срещу Италия. Ако не се сбиеш, ще те удрят. През второто полувреме момчетата се сбориха и им се получи, но трябва да има повече агресия. Тежка е групата, няма какво да се заблуждаваме.", коментира Лечков загубата тази вечер.

Костадинов бе по-критичен: "Не видях нищо положително за нас в този мач. Тези три гола в първите 15 минути объркаха тотално всичко. Второто полувреме имаше нещо, но като резултат и игра - доста слабо. Имаше желание, но в крайна сметка паднахме с 1:3, а това е лош резултат. Ясен Петров знаеше в какъв момент поема, групата е много трудна. Той нямаше време за нищо, има още доста мачове и ако треньор и играчи станат едно, може да има добри резултати."

Снимка: БГНЕС