на живо

Михаил Тодоров: Попов, а не Божков е собственик на "Левски" (ВИДЕО)

Юристът влезе в Надзорния съвет на "сините"

Lap.bg

Юристът Михаил Тодоров, който от днес влиза в Надзорния съвет на "Левски", заяви, че новият собственик на клуба се казва Георги Попов, а не Васил Божков.

Попов е един от приближените до бизнесмена и често е обявяван за негова "дясна ръка". Двамата имат дялове в няколко фирми, които се занимават с организиране на хазартни игри.

В Надзорния съвет на "сините" освен Попов и Тодоров влезе и Александър Тумпаров. Те бяха избрани с пълно мнозинство и заемат местата на Спас Русев, сина му Евгени Русев и легендарния защитник Кирил Ивков.

На пресконференцията след Общото събрание Михаил Тодоров обяви, че винаги е бил левскар и тепърва ще се запознава с проблемите на клуба.

Снимка: Lap.bg

"Може да се каже, че съм представител на фенове в Надзорния съвет. Досега съм бил фен, който е посещал мачовете. Винаги съм бил левскар. След тази покана имам малко по-сложна задача и по-големи функции да помагам на "Левски" в неговото развитие. Все още не мога да ви кажа каква е визията, защото ме избраха преди един час. Тепърва ще навлизам в проблемите, детайлите и всичко, което касае клуба", бяха първите думи на новия член на Надзорния съвет.

"Клубът дължи пари на бивши собственици, не мога да конкретизирам в момента за каква сума става въпрос. На по-късен етап ще бъдат ясни точните суми и ще се търсят решения, за да бъдат премахнати тези тежести", добави Тодоров.

"Досега винаги съм бил на стадиона, в сектор "B". Не мисля, че в ложите ще се чувствам добре. Смятам да продължа да ходя с приятелите си в сектор "В" - добави той, уточнявайки - "Васил Божков? Собственик на клуба е Георги Попов, той е вицепрезидент на "Нове Холдинг". Бе разпространена декларация до медиите, че всички структури на компанията стоят зад проекта. Георги Попов е представител на Васил Божков и собственик на "Левски", това е. Аз бях поканен и от Божков, и от Попов. Нито за миг не се замислих дали да приема",