на живо

Новият търг за емблемата на ЦСКА - до половин година (ВИДЕО)

Наддаването ще бъде с нов синдик, но при същите условия

Полицията започва разследване на ексцесиите около отменения търг за емблемата на ПФК ЦСКА. В понеделник ще бъде разпитана синдик Дора Милева.

Все още няма нова дата, но най-ценното в активите на фалиралото дружество - емблематa и останалите вещи, няма да променят първоначалната си цена от близо 1.7 млн. лв.

Следващото надаването ще се проведе при същите условия, но от нов синдик, след като Дора Милева обяви, че ще се оттегля.

Милева ще изпълнява задълженията, докато кредиторите изберат нов синдик: "Получих много заплахи, една от които, че дори и да проведа търга утре, вдругиден, на Луната, в Кърджали или където и да било, пак ще е същото", каза Милева пред bTV.

Новият синдик няма да преоценява активите. Той трябва да насрочи дата и място на търга.

"Търгът може да бъде проведен или в канцеларията на синдика, или по адреса на седалището на дружеството. Срокът може да варира от месец до половин година", заяви юристът Георги Сланчев.

Подалите заявка за вчерашния търг може да участват и в следващия, като не се изключва възможността да се появят и нови кандидати.

За основните кандидати в търга - Гриша Ганчев от първодивизионния ЦСКА, и Никола Газдов от ЦСКА 1948, е важно да го спечелят, защото се смята, че така ще се наследи славния "червен" отбор. Освен това по този начин ще се сдобият с предимство при търга за постоянен ползвател на стадион "Българска армия" и базата „Панчарево".