на живо

Новият треньор на "Ботев" Пловдив се прицели в челото на Първа лига

Азрудин Валентич бе представен пред медиите

www.botevplovdiv.bg

Новият треньор на "Ботев" Пловдив Азрудин Валентич разкри, че не му е било трудно да реши да поеме "канарчетата". Той бе официално представен пред медиите днес, заедно с помощника си Кристиан Тиритиело.

Въпреки неблагоприятната ситуация в клуба, Валентич заяви, че е дошъл не просто да печели точки, а ще се постарае отборът да се придвижи към челото на класирането в Първа лига.

"Аз съм семеен човек. Имам двама сина на 14 и 17 години. Може да ме наричате Вали. Идвам от Швеция, но съм роден в Югославия. Босненец съм. Живея в Швеция от 2002 година. Прекарах 18 години в тази страна. През миналата година се преместих в Дания. Започнах кариерата си като треньор в Швеция.

Снимка: Lap.bg

"Много хора биха се изненадали на преместването ми в "Ботев". Аз съм балканец, за мен решението не беше трудно. На мен ми е позната балканската енергия и любовта към футбола. Всички знаят какво се случва в "Ботев", но и всички знаят какво е "Ботев". Това в е най-старият футболен клуб в България. Ако погледнем таблицата с класирането, ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки. Ще бъда честен - дошъл съм, за да мога заедно с футболистите да придвижим "Ботев" към челото на класирането", заяви Азрудин Валентич.

Снимка: www.botevplovdiv.bg

Той добави, че като специалист обича да работи с млади футболисти. Новият наставник на "канарчетата" бе категоричен, че ще играят тези, които покажат качества и енергия да печелят мачове.

Азрудин Валентич коментира и казуса с тежката контузия на Тодор Неделев.

"Много добре знаем, че Тодор Неделев е голямата звезда на отбора. Неприятно е, че е тежко контузен, надявам се да се възстанови пълноценно. Все пак добре е, че това стана в началото на подготовката, а не непосредствено преди старта на новия сезон. Така ще можем да вземем мерки около сглобяването на състава без него. Ще се опитаме да се справим по най-добрия начин", допълни още треньорът.

Снимка: Lap.bg

Валентич не възнамерява да води "Ботев" на лагер в чужбина, а отборът да проведе подготовката си на базата в Коматево, където условията за тренировки и възстановяване са на добро ниво.