на живо

Новият в "Лудогорец": Избрах най-добрия отбор в България

Имах и други оферти, разкри бившият футболист на "Ботев"

Lap.bg

28-годишният Жоао Пауло разкри, че е избрал да премине в тима на "Лудогорец", тъй като разградчани са най-добрият отбор в България. 

„Да, имах други оферти, но избрах "Лудогорец", защото е най-добрият отбор в България. Откакто съм тук, те са на първо място и играят добре, затова избрах офертата на "Лудогорец". Разбрахме се бързо и спокойно“, коментира Пауло на представянето си.

Бразилецът беше част от тима на "Ботев" Пловдив през миналата кампания. За "канарчетата" той реализира 12 попадения в 18 срещи. Жоао Пауло заяви, че е готов да работи усилено, за да получи титулярно място в тима на разградчани и да оправдае доверието на новите си шефове.

Снимка: Lap.bg

"Ще започна да работя, за да се наложа. Все пак това е нов отбор за мен, но ще работя здраво. Предпочитам да играя по крилата, но в "Ботев" играх повече като централен нападател. Изправял съм се срещу "Лудогорец", да, но сега ще започна да ги опознавам", заяви той.

Изпълнителният директор на "орлите" - Ангел Петричев, заяви, че Жоао Пауло е преминал задължителните медицински прегледи, а всички детайли по трансфера са финализирани.

"Лудогорец" заминава за лагер в Турция на 8 януари. В южната ни съседка шампионите ще изиграят 8 контролни срещи.

Програма на контролните срещи на  "Лудогорец":

19 януари - "Арсенал" Тула

21 януари - "Ягелония"

27 януари - "Тренчин"

29 януари - "Заря" Луганск

1 февруари - "Термалика"

4 февруари - "Жлин"

7 февруари - БАТЕ

8 февруари - "Марибор"