на живо

Ново 3:0 за "Сити" срещу "Арсенал"

"Гражданите" разбиха съперника си и в първенството

Getty Images

"Манчестър Сити" победи с 3:0 "Арсенал" за втори път в рамките на една седмица. Сред като момчетата на Хосеп Гуардиола разбиха съперника си в неделя (25 февруари) и спечелиха Купата на лигата, този път те се наложиха със същия резултат в първенството.

Мачът беше решен още преди да е свършило първото полувреме. Футболистите на "Манчестър Сити" поведоха с 3:0 в 33-ата минута. В 53-ата пък Пиер-Емерик Обамеянг пропусна дузпа за "Арсенал" и не успя да намали резултата.

Първият гол в срещата, която беше под номер 100 за Гуардиола начело на "Сити", вкара Бернардо Силва в 15-ата минута. Сане напредна и задържа топката пред наказателното поле на съперника. Той видя свободния Бернардо Силва отдясно и португалецът с красив удар прати топката в горния десен ъгъл на Чех.

2:0 пък направи Давид Силва в 28-ата минута. Асистенцията беше на Серхио Агуеро, а испанецът прати топката във вратата на "Арсенал" с удар от близка дистанция.

Пет минути по-късно крайният резултат беше факт. Автор на попадението стана Сане, който елиминира противников защитник и прати топката в далечния ъгъл на Чех.

Снимка: Getty Images

Седем минути след почивката "Арсенал" получи дузпа, след като Николас Отаменди фаулира Хенрик Мхитарян в наказателното поле. Едерсон обаче спаси удара на Обамеянг. Това беше втора отразена дузпа от бразилеца от две изпълнение срещу него през този сезон.

Така "Манчестър Сити" прибави нови 3 точки към актива си и вече е със 75 на върха пред "Манчестър Юнайтед" с 59. "Арсенал" пък е на 6-о място с 45.