на живо

Ново злато и вече 25 медала за невероятната Байлс (ВИДЕО)

Американката изпусна призовата тройка на световното само на смесена успоредка

Getty Images

Симон Байлс постави нов рекорд за най-много отличия от световни първенства в спортната гимнастика. След като по-рано днес 22-годишната американка грабна златото на греда в Щутгарт, тя триумфира и в последния си финал - на земя.

Така Байлс вече има 25 медала, от които 19 златни, след като завоюва 5 титли - в многобоя, в отборното състезание и на четири от уредите. Симон не попадна в призовата тройка само на смесена успоредка, където остана пета.

Така с 25-те отличия Байлс вече е най-титулуваната в историята на спортната гимнастика, подобрявайки постижението на легендарния Виталий Шчербо, който има 23 медала от световни финали. Американката записа рекорда още преди последната надпревара в Щуггарт.

Интересното е, че САЩ победи Русия в класирането по медали само с отличията на Байлс.

С блестящото си представяне в Щутгарт 22-годишната Байлс стана най-титулуваната в спортната гимнастика, подобрявайки рекорда на рускинята Светлана Хорхина, която има 20 отличия от световни шампионати. Постижение, изравнено от Байлс на първенството в Доха (Катар) през миналата година.

Впечатляващата кариера на американката включва още четири олимпийски титли. През август Байлс влезе в историята и като първата, изпълнила успешно в състезание трипъл-дабъл (двойно салто с троен винт).

Тагове: